מיונז

August 9, 2017

 

מרכיבים:
2 חלמונים
קורט מלח
שן שום
1 כוס שמן זית

 

הוראות הכנה:
1. כותשים את המלח והשום.
2. מוסיפים את החלמונים ומעט מהשמן,  וממשיכים בפעולה של עירבול.
3. מוסיפים את שאר שמן הזית בהדרגה תוך כדי עירבול.
4. עד ליצירת מרקם מיונז.

 

הערות:
– אפשר להוסיף 1/2 כפית זרעי חרדל בהתחלה, לטעם חרדלי.
– אפשר להכין את המיונז בבלנדר, באותה צורה.

 

 

הערה: לכולסטרול יש שם רע בגלל היותו שוקע בעורקים ומכאן מהווה גורם סיכון למחלות קרדיווסקולריות, אמנם היום יותר ויותר חוקרים מבינים ע״פ מחקרים שהבעיה היא לא בכולסטרול עצמו אלא במה שגורם לו לשקוע כמו תזונה עתירה בפחמימות, סוכרת, השמנה, שמנים מזוככים, עישון, חוסר פ״ג, סטרס, מחלת לב פעילה ותפריט דל בירקות ופירות. כמו כן ידוע שלכוסטרול תפקידים חיונים כמו חומר מוצא להורמוני מין, הורמונים סטרואידים, ייצור ויטמין D, גמישות של הממברנות וכי חוסר שלו פוגע בתפקודים חשובים אלו. אם כך מי שלא סובל מגורמי הסיכון שציינתי יכול בכיף להנות מאכילת מיונז.

 

לבריאות :-) 

 

Please reload

  • Facebook Clean Grey

עיקבו אחרי:

© 2016 כל הזכויות שמורות - תמיר גרבי - נטורופת ND | מומחה לתזונה ואורח חיים בריא

  • mzl_yvdefagt_edited
  • Facebook Social Icon