top of page

מג'אדרה

מצרכים:

  • 1.5 כוסות אורז בסמטי לבן

  • 11.2 כוסות עדשים ירוקות.

  • 3 כפות שמן זית.

  • 3 בצלים חתוכים לקוביות.

  • 1.5 כוסות מים רותחים.

  • 1 כפית כמון.

  • 1 כפית פפריקה.

  • ¼ כפית פפריקה חריפה.

  • ¼ כפית כורכום.

  • מלח ופלפל שחור טחון.

אופן ההכנה:

  • מחממים שמן זית בסיר עם התבלינים ומזהיבים את הבצל כ- 12 דקות.

  • מוסיפים את האורז והמים, מערבבים ומשאירים על להבה נמוכה עד שאין נוזלים והאורז מתרכך.

  • במקביל, מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד שמתרככים.

  • מסננים את העדשים ומוסיפים לאורז ומערבבים טוב.

הערה: האורז בימנו רווי בארסן (מתכת רעילה), אורז לבן בסמטי נמצא בעל הרמות הנמוכות ביותר של ארסן מבין סוגי האורז בארץ ולכן אני ממליץ להשתמש רק באורז לבן בסמטי ועד פעמיים בשבוע. לנשים בהיריון, מניקות, תינוקות וילדים אני מציע לא לצרוך אורז.

קישור לכתבה מעמיקה אודות הארסן באורז:

bottom of page