top of page

כוסמת עם עדשים ושעועית

המצרכים:

1 כף שמן זית/קוקוס

1 כוס כוסמת.

21/2 כוסות מים או מי בישול העדשים והשעועית.

1/2 כוס עדשים חומים מבושלים.

1/2 כוס שעועית לבנה/מש מבושלת.

1 כפית מלח.

1/4 כפית פלפל שחור.

1 כפיות כורכום.

1/2 כוס כוסברה קצוצה.

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.

1 כף שמרי בירה.

אופן ההכנה:

  1. לבשל מבעוד מועד את העדשים והשעועית.

  2. להשרות את הכוסמת במים לחצי שעה ולשטוף.

  3. לחמם את הסיר ולהוסיף את השמן, כאשר השמן התחמם להוסיף את הכוסמת ולצלות מעט. תוך כדי ערבוב להוסיף את המים לערבב ולהביא לרתיחה , להנמיך את האש.

  4. להוסיף את התבלינים: מלח, פלפל , כורכום.

  5. להמשיך לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור עטוף במגבת .לאחר כ-30 דקות להוסיף את העדשים והשעועית הכוסברה והפטרוזיליה לערבב ולהמשיך לבשל עוד כ-15 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור. להסיר מהאש , ולהעביר לקערה ולפזר על התבשיל את שמרי הבירה לפני ההגשה.

bottom of page