top of page

פנקייק מקמח שקדים

מצרכים:

  • 1.5 כוסות קמח שקדים

  • 3 ביצים

  • רבע כוס מים או חלב קוקוס או יוגורט או שמנת.

  • כפית תמצית וניל

  • 25 טיפות סטיביה נוזלית

אופן ההכנה:

  • לטרוף את הביצים בקערה עד שתופחות קצת, עם מטרפה ידנית או חשמלית. להוסיף סטיביה, מים (או החלופות האחרות), ותמצית וניל (או סטיביה וניל) ולטרוף היטב.

  • לערבב את קמח השקדים לתוך החומרים הרטובים. להוסיף נוזלים לפי הצורך עד להגעה למרקם נכון (בלילה לא סמיכה מדי)

  • להניח במקרר ל-15-20 דקות (לא הכרחי אבל עוזר לחומרים להתגבש)

  • לחמם מעט שמן / חמאה במחבת על אש בינונית.

  • להעביר מעט מהתערובת לתוך המחבת. לאחר כמה זמן ייווצרו בועות קטנות על הצד העליון. כשהן פוקעות, הגיע הזמן להפוך את הפנקייק לצד השני.

להוריד את הפנקייק מהאש לתוך צלחת ולתת לזה להתקרר.

הערות:

  • כדאי לשמור על גודל קטן יחסית של פנקייק – קוטר של 8-10 ס"מ, לפחות עד שמתרגלים אליהם. הם יוצאים מעט יותר עבים ויותר "עוגתיים" מפנקייק רגיל.

  • ניתן להוסיף שוקולד ללא סוכר, חתוך לחתיכות כמו "שוקולד צ'יפס", לבלילה לפני ההכנה.

bottom of page