חביתת ירק
חומרים:
4 ביצים
שתי כוסות כרובית אפויה בתנור או מאודה. (שתי האופציות עובדות, אם משתמשים במאודה מומלץ להקפיץ את הכרובית יותר זמן במחבת כדי שתקבל קצת שיזוף)
כוס תרד / קייל / עלים ירוקים מסוג אחר, קצוצים.
3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
חמאה ו/או שמן זית או קוקוס
מלח ופלפל
אופן הכנה:
ממיסים כף שמן זית ושמן קוקוס או 2 כפות מאחד השמנים במחבת.
מגבירים אש לחום בינוני, מכניסים למחבת את הירקות לפי הסדר הבא, כאשר לאחר כל הוספה של ירק ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד ונותנים לו להתרכך ולהשחים: כרובית, בצל ירוק, קייל / תרד.
מנמיכים את האש. עושים 4 גומות בתערובת הירקות, ושוברים לתוכן בזהירות 4 ביצים.
מפלפלים וממליחים.
מכסים את התערובת במכסה לכמה דקות כדי שהביצים ייעשו משני הצדדים. לוודא שהאש על חום נמוך! בפעם הראשונה בודקים כל 2-3 דקות כדי לתפוס את הטקסטורה של הביצה המושלמת, בפעמים הבאות כבר יודעים.