top of page

חביתת ירק

חומרים:

  • 4 ביצים

  • שתי כוסות כרובית אפויה בתנור או מאודה. (שתי האופציות עובדות, אם משתמשים במאודה מומלץ להקפיץ את הכרובית יותר זמן במחבת כדי שתקבל קצת שיזוף)

  • כוס תרד / קייל / עלים ירוקים מסוג אחר, קצוצים.

  • 3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים.

  • חמאה ו/או שמן זית או קוקוס

  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. ממיסים כף שמן זית ושמן קוקוס או 2 כפות מאחד השמנים במחבת.

  2. מגבירים אש לחום בינוני, מכניסים למחבת את הירקות לפי הסדר הבא, כאשר לאחר כל הוספה של ירק ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד ונותנים לו להתרכך ולהשחים: כרובית, בצל ירוק, קייל / תרד.

  3. מנמיכים את האש. עושים 4 גומות בתערובת הירקות, ושוברים לתוכן בזהירות 4 ביצים.

  4. מפלפלים וממליחים.

  5. מכסים את התערובת במכסה לכמה דקות כדי שהביצים ייעשו משני הצדדים. לוודא שהאש על חום נמוך! בפעם הראשונה בודקים כל 2-3 דקות כדי לתפוס את הטקסטורה של הביצה המושלמת, בפעמים הבאות כבר יודעים.

bottom of page