ברוקולי ברוטב ויניגרט

מצרכים:

  • 1 ראש ברוקולי

  • ¼ כוס חומץ אורז

  • 2 כפיות חרדל דיז'ון

  • 1-2 כפות שמן זית

  • 2 שיני שום גדולות קצוצות או מעוכות

אופן ההכנה:

מפרקים את הברוקולי לפרחים. קוצצים את הגבעולים וחותכים אותם לרצועות בעובי של כ- ½ ס"מ. מאדים את הפרחים והגבעולים במשך 10 דקות או עד להתרככותם. בשעה שהברוקולי מתבשל, מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת. מוסיפים את הברוקולי המאודה לקערה ומערבבים בעדינות עד לכיסויו ברוטב.