top of page

תבשיל בטטה

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית/קוקוס

  • בצל גדול חתוך לרצועות

  • 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות

  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות

  • 4 גבעולי סלרי קצוצים

  • כוס עדשים

  • ½ כפית כורכום

  • כפית פפריקה מתוקה ורבע חריפה

  • פלפל שחור ומעט מלח

אופן ההכנה:

מזהיבים מעט את הבצל בשמן על אש בינונית, מוסיפים את הסלרי ומערבבים במשך 1-2 דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מנמיכים את האש ומוסיפים את הדלעת, את העדשים, את הבטטה (בסדר הזה). מוסיפים כוס מים ומגביהים את האש עד לרתיחה ואז מנמיכים. משאירים בערך ¾ שעה או עד לריכוך הבטטה. בין לבין לנענע קלות את הסיר כדי שכל התבשיל יספוג את התבלינים.

bottom of page