top of page

פאי טף

קמח טף עשיר בחלבון, ברזל, מגנזיום וסידן. כמו כן הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך ולכן יעיל כחלק מתפריט בריא לשמירה על משקל גוף תקין ובריאות מיטבית.

מצרכים:

כוס קמח טף חום

חצי כוס קמח כוסמין/שיפון

כפית וחצי מלח

שלוש כפות שמן קוקוס

כוס מים

אופן ההכנה:

לערבב את שני הקמחים עם המלח והשמן. להוסיף בהדרגה תוך כדי לישה את המים. להרגיש את הבצק, שלא יהיה יבש מידי אבל גם לא רטוב. ללוש טוב את הבצק כ-10 דקות. למרוח אותו בשמן ולהניח בכלי. להניח במקרר לחצי שעה- שעה. להוציא את הבצק. בשלב זה הוא צריך להיות גמיש. לרדד דק (חצי סנטימטר בערך) ולהניח על מגש האפייה. לקפל את הקצוות של הבצק. לאפות ללא כלום עליו כ-10 דקות בחום של 170 מעלות. להוציא ולהניח על הבצק תערובת.

אפשריות לתערובת:

1. גבינות

2. ממרח עדשים

3. ממרח מש

4. ממרח פלפל אדום

5. ממרח חומוס

6. מטבוחה

7. ממרח טופו

מתכון לממרח עדשים:

מתכון לממרח מש:

מתכון לממרח פלפל אדום:

מתכון לממרח חומוס:

מתכון למטבוחה:

מתכון לממרח טופו:


bottom of page