כרובית בטחינה

August 2, 2017

הקדמה:

  • זהו מתכון ״שגנבתי״ ממסעדת 206 רק שבמקום לטגן את הכרובית אפיתי אותה

  • כרובית עשירה בפיטוכימיקלים סולפארפן ואינדול 3 קרבינול, אלו מהחומרים העוצמתיים ביותר שיש בטבע אשר משפרים פעילות בכבד לניטרול רעלים ובעלי פעילות נוגדת סרטן

  • כרובית עלולה להגביר נפיחות וגזים לאנשים שסובלים מכך ולכן מומלץ לשלבם באופן מתון והדרגתי ואף תוך התייעצות עם מטפל תזונתי

  • טחינה מלאה עשירה מאוד בסידן, ברזל, אבץ ומגנזיום

  • התפריט אינו מעלה בכלל את רמות הסוכר בדם ולכן מתאים כחלק מתפריט בריא לחולי סוכרת, ויסות תיאבון, שמירה על משקל גוף תקין ומניעת מחלות כרוניות

מצרכים ל- 5 מנות:

  • 1 כרובית גדולה

  • שמן זית עד 0.5% חומציות עם תו תקן ״שמן ארץ ישראלי״

  • מלח גס הימלאיה או ים אטלנטי

  • מלח רגיל הימלאיה או ים אטלנטי

  • פלפל שחור

  • ראש שום טרי

  • טחינה מלאה "אל ארז״

  • 2 לימונים

 

אופן ההכנה:

  • לפרק את הכרובית לפרחים

  • לשים בקערה, להוסיף שמן ולעסות

  • לשטח בתבנית עם נייר אפייה

  • לשים פלפל שחור ומלח גס

  • לשים את השום מקולף בנייר אפייה, להוסיף שמן ולעסות, להוסיף מלח גס ופלפל, לסגור את נייר האפייה על השום, לשים בתבנית עם הכרובית

  • להכניס את התבנית לתנור מחומם על 140-180 מעלות (עדיף בטורבו)

  • לחכות 20-40 דקות או עד שמתרכך

  • להכין סלט טחינה מבערך חצי קופסה טחינה, 2-3 לימונים ומלח רגיל

  • לשים את הכרובית והשום בקערה נפרדת, להוסיף את הטחינה ולערבב

בתיאבון, לבריאות ולהנאה

Please reload

  • Facebook Clean Grey

עיקבו אחרי:

© 2016 כל הזכויות שמורות - תמיר גרבי - נטורופת ND | מומחה לתזונה ואורח חיים בריא

  • mzl_yvdefagt_edited
  • Facebook Social Icon