top of page

פסטה מלאה

½ חבילה פסטה מלאה

5 שיני שום

3 כפות רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

פפריקה מתוקה / חריפה לפי הטעם

½ 1 כפיות מלח

הרוטב:

מזהיבים את השום עם השמן במשך דקה על אש נמוכה, מוסיפים את הרסק, פפריקה וחצי כפית מלח ומערבבים עוד דקה, מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים, כל 3 דקות מערבבים מעט ואם הרוטב סמיך מידי מוסיפים מעט מים עד לקבלת מרקם רצוי (לא דליל מידי) ומכבים את הגז.

הפסטה:

מרתיחים על אש גבוהה סיר מלא במים עם כפית מלח, מכניסים את הפסטה ולא מכסים את הסיר, כשהמים רותחים שוב מערבבים, מחכים עם מכסה פתוח עד לריכוך (בערך 20 דקות), מסננים את המים ומעבירים מיד את הפסטה לרוטב החם ומערבבים.

bottom of page