top of page

אורז בסמטי

מצרכים:

כוס אורז

כף שמן זית/קוקוס

1 בצל קצוץ

תבלינים: כמון, מלח ופלפל שחור ע"פ הטעם

כוס מים רתוחים

אופן ההכנה:

  • מזהיבים את הבצל בשמן על אש נמוכה

  • מוספים את התבלינים ומערבבים

  • מוספים את האורז ומערבבים

  • מוסיפים את המים הרתוחים ומערבבים

  • מגביהים את הלהבה עד לרתיחה

  • מנמיכים את הלהבה ומשאירים בסיר סגור כחצי שעה עד שרואים שאין מים בתחתית

  • משאירים את הסיר סגור כעשרים דקות ומערבבים את האורז

  • ניתן להחליף את התבלינים ע"פ הטעם וכמו כן ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין, שמיר וכו'

הערה: האורז בימנו רווי בארסן (מתכת רעילה), אורז לבן בסמטי נמצא בעל הרמות הנמוכות ביותר של ארסן מבין סוגי האורז בארץ ולכן אני ממליץ להשתמש רק באורז לבן בסמטי ועד פעמיים בשבוע. לנשים בהיריון, מניקות, תינוקות וילדים אני מציע לא לצרוך אורז.

קישור לכתבה מעמיקה אודות הארסן באורז:

bottom of page