קינואה
מצרכים:
כוס קינואה שטופה
כף שמן זית/קוקוס
1 בצל קצוץ
תבלינים: כמון, מלח ופלפל שחור ע"פ הטעם
כוס וחצי מים רתוחים
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל בשמן על אש נמוכה
מוספים את התבלינים ומערבבים
מוספים את הקינואה ומערבבים
מוסיפים את המים הרתוחים ומערבבים
מגביהים את הלהבה עד לרתיחה
מנמיכים את הלהבה ומשאירים בסיר סגור כחצי שעה עד שרואים שאין מים בתחתית
משאירים את הסיר סגור כעשרים דקות ומערבבים את הקינואה
ניתן להחליף את התבלינים ע"פ הטעם וכמו כן ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין, שמיר וכו'