סלט עדשים ועלים ירוקים

1 כוס עדשים ירוקות או שחורות

צרור עלי רוקט

עלי רגילת הגינה

נבטי חמנייה או ברוקולי

צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה

1 כוס חמוציות שלמות

2-3 שיני שום

מלח, פלפל שחור, כורכום לפי הטעם

מיץ מחצי לימון

3 כפות שמן זית

אופציה: להוסיף אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:

לשטוף העדשים ולבשל במים עד לריכוך (עדיין שומרים על צורתם).

להשרות החמוציות ל-30 דקות, לסנן ולהוסיף לעדשים המבושלות.

לשטוף העלים, לקצוץ ולהוסיף לעדשים.

לקצוץ השום ולהוסיף לסלט.

לתבל ולהוסיף השמן והלימון. לערבב היטב.

ניתן להוסיף לעדשים עגבניות מלפפונים ובצל חתוכים.