סלט עדשים ועלים ירוקים
1 כוס עדשים ירוקות או שחורות
צרור עלי רוקט
עלי רגילת הגינה
נבטי חמנייה או ברוקולי
צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
1 כוס חמוציות שלמות
2-3 שיני שום
מלח, פלפל שחור, כורכום לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
אופציה: להוסיף אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
לשטוף העדשים ולבשל במים עד לריכוך (עדיין שומרים על צורתם).
להשרות החמוציות ל-30 דקות, לסנן ולהוסיף לעדשים המבושלות.
לשטוף העלים, לקצוץ ולהוסיף לעדשים.
לקצוץ השום ולהוסיף לסלט.
לתבל ולהוסיף השמן והלימון. לערבב היטב.
ניתן להוסיף לעדשים עגבניות מלפפונים ובצל חתוכים.