ממרח חומוס

מצרכים:

חומוס לאחר השרייה של לפחות 24 שעות

בערך כוס טחינה גולמית מלאה

¼ כפית כמון

לימון ע"פ הטעם

מלח ע"פ הטעם

מעט סודה לשתייה

אופן ההכנה:

  • מרתיחים את החומוס בסיר מלא מים עם הסודה לשתייה

  • מנקים את הקצף שיוצא בעזרת כף עץ

  • לאחר כחצי שעה מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה עד לריכוך של החומוס (רואים שהקליפות נתלשות)

  • מכניסים את החומוס ושאר המרכיבים בתוספת כמה כפות מהמים של החומוס למעבד מזון וטוחנים עד למרקם הרצוי.