סלט סלק וגזר

המצרכים:

  • 6 גזרים גדולים קלופים.

  • 3 סלקים קלופים.

  • 5 גבעולי סלרי אמריקני קצוצים דק (כולל העלים).

  • 4 כפות שמן זית.

  • 4 כפות חומץ בלסמי.

  • 2 כפות חומץ בן יין.

  • כף מיץ לימון טרי.

  • כפית דבש.

  • 2 כפיות גדושות של חרדל דיז'ון.

  • 6-8 שיני שום כתושות.

  • מלח ופלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הסלק והגזר לגפרורים בעזרת מנדולינה או דסקית פריסה של מעבד מזון ומעבירים לקערה. מוסיפים את הסלרי.

  2. שמים בקערית את כל מרכיבי הרוטב וטורפים היטב לרוטב אחיד. יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים. מומלץ להשרות כחצי שעה למיצוי הטעמים.