top of page

סלט חם של קינואה ומנגולד

מצרכים:

1 כוס (200 גרם) קינואה אדומה או לבנה

6 עלי מנגולד גדולים, מופרדים לעלים וגבעולים, קצוצים

1 גזר מגורד

3-4 בצלצלי שאלוט, פרוסים דק

2 שיני שום, קצוצות

1 עגבנייה, קצוצה גס - לא חובה

קמצוץ קינמון

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

1 כף שמן קוקוס

1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הקינואה: מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את הקינואה ומטגנים אותה 2-3 דקות. ממליחים מעט ומוסיפים פי שתיים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים 20 דקות עד שהקינואה מוכנה.

  2. במקביל מאדים את הירקות: מחממים מעט שמן זית ושמן קוקוס במחבת רחבה. מאדים את בצלצלי השאלוט והשום במשך 2-3 דקות מעל להבה גבוהה עד שהבצלים מתרככים והופכים שקופים. מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות.

  3. מוסיפים למחבת את הגזר המגורד ועלי המנגולד ומתבלים בקינמון (מעט!), מלח ופלפל. מערבבים ומניחים להתבשל יחד 5 דקות נוספות.

  4. מוסיפים למחבת הירקות את הקינואה המבושלת (אפשר גם להוסיף את תכולת המחבת לסיר הקינואה) ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבנייה, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

bottom of page