סלט חם של קינואה ומנגולד
מצרכים:
1 כוס (200 גרם) קינואה אדומה או לבנה
6 עלי מנגולד גדולים, מופרדים לעלים וגבעולים, קצוצים
1 גזר מגורד
3-4 בצלצלי שאלוט, פרוסים דק
2 שיני שום, קצוצות
1 עגבנייה, קצוצה גס - לא חובה
קמצוץ קינמון
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
1 כף שמן קוקוס
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה: מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את הקינואה ומטגנים אותה 2-3 דקות. ממליחים מעט ומוסיפים פי שתיים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים 20 דקות עד שהקינואה מוכנה.
במקביל מאדים את הירקות: מחממים מעט שמן זית ושמן קוקוס במחבת רחבה. מאדים את בצלצלי השאלוט והשום במשך 2-3 דקות מעל להבה גבוהה עד שהבצלים מתרככים והופכים שקופים. מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים למחבת את הגזר המגורד ועלי המנגולד ומתבלים בקינמון (מעט!), מלח ופלפל. מערבבים ומניחים להתבשל יחד 5 דקות נוספות.
מוסיפים למחבת הירקות את הקינואה המבושלת (אפשר גם להוסיף את תכולת המחבת לסיר הקינואה) ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבנייה, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.