top of page

סינייה כרובית ופטריות בטחינה, צנוברים או גרעיני חמנייה וסומק (אחד המאכלים האהובים עלי באופן אישי)

לכרובית:

  • 1 כרובית בינונית, מפורקת לתפרחות קטנות.

  • ¼ כוס שמן זית.

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס.

  • 1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ.

  • 2 כפול עלי תימין, מופרדים מהגבעולים.

לפטריות:

  • 3 כפות שמן קוקוס.

  • 500 גרם פטריות שמפיניון זעירות.

  • מלח ופלפל שחור גרוס.

לטחינה:

  • ½ 1 כוסות טחינה גולמית מלאה.

  • מלח.

  • מיץ מ- 2 לימונים.

  • ½ 1 כוסות מים קרים.

  • 1 כפית סומק.

להגשה:

  • 100 גרם צנוברים או גרעיני חמנייה לא קלויים.

  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה.

תבנית לא מתפרקת בקוטר 28 ס"מ.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. שמים בתבנית את כל מרכיבי הכרובית, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ- 25 דקות עד שהכרובית מזהיבה, במהלך האפייה מערבבים פעמיים את הכרובית בתבנית.

  2. מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הפטריות 5 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הכרובית ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית הסינייה.

  3. להכנת הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המלח ומיץ הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת טחינה סמיכה מעט. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הסומק.

  4. אופים כ-10 דקות רק עד שהטחינה מתחממת. מפזרים מעל את הצנוברים או גרעיניי החמניות והפטרוזיליה ומגישים מייד.

bottom of page