סינייה כרובית ופטריות בטחינה, צנוברים או גרעיני חמנייה וסומק (אחד המאכלים האהובים עלי באופן אישי)
לכרובית:
1 כרובית בינונית, מפורקת לתפרחות קטנות.
¼ כוס שמן זית.
מלח גס ופלפל שחור גרוס.
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ.
2 כפול עלי תימין, מופרדים מהגבעולים.
לפטריות:
3 כפות שמן קוקוס.
500 גרם פטריות שמפיניון זעירות.
מלח ופלפל שחור גרוס.
לטחינה:
½ 1 כוסות טחינה גולמית מלאה.
מלח.
מיץ מ- 2 לימונים.
½ 1 כוסות מים קרים.
1 כפית סומק.
להגשה:
100 גרם צנוברים או גרעיני חמנייה לא קלויים.
½ כוס פטרוזיליה קצוצה.
תבנית לא מתפרקת בקוטר 28 ס"מ.
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. שמים בתבנית את כל מרכיבי הכרובית, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ- 25 דקות עד שהכרובית מזהיבה, במהלך האפייה מערבבים פעמיים את הכרובית בתבנית.
מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הפטריות 5 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הכרובית ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית הסינייה.
להכנת הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המלח ומיץ הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת טחינה סמיכה מעט. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הסומק.
אופים כ-10 דקות רק עד שהטחינה מתחממת. מפזרים מעל את הצנוברים או גרעיניי החמניות והפטרוזיליה ומגישים מייד.