כרובית עם ברוקולי
6 מנות – 15 דקות הכנה
1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים
2 תפרחות ברוקולי מפורקות לפרחים קטנים
½ כוס חמוציות במיץ תפוחים
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
לרוטב:
2 כפות גדושות טחינה גולמית מלאה
½ כפית חומץ תפוחים
3 כפות מירין
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושים
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
½ כפית מלח
אופן ההכנה:
מניחים את פרחי הכרובית והברוקולי בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים, מכסים עד שמתקרר.
מסננים ומעבירים לקערה עם יתר חומרי הסלט (ניתן לחלופין לאדות עד שמתרכך).
טורפים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.