top of page

מרק עגבניות

מצרכים:

  • 2 ק"ג עגבניות.

  • 1 חופן כוסברה קצוצה.

  • ¼ כפית פלפל שחור.

  • 20 תרמילי הל.

  • כף שמן קוקוס או שמן זית.

  • כפית מלח.

  • 4 כוסות מים.

אופן ההכנה:

חורצים כל עגבנייה בעזרת סכין חדה לצורת X, מרתיחים סיר גדול עם מים ומכניסים את העגבניות לדקה ומוציאים, מקלפים וחותכים ומכניסים לבלנדר לריסוק, מעבירים במסננת ומעמידים באש עם 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. שוברים את ההל ומוסיפים למרק עם השמן ופלפל שחור ומבשלים כ- 45 דקות עד שעה. מוספים את המלח, 2 כוסות מים ושליש מהכוסברה. כשזה מוכן מעטרים עם הכוסברה.

bottom of page