top of page

פשטידת עדשים ותפו"א ללא ביצים

מצרכים:

  • 3 תפו"א בינוניים מבושלים ומעוכים.

  • ¾ כוס עדשים ירוקים מושרים.

  • פטרוזיליה או כוסברה קצוצים.

  • 1 בצל קצוץ.

  • 2 שיני שום קצוצים.

  • ¼ כוס טחינה משומשום מלא.

  • 2 כפות שמן זית או קוקוס.

  • ½ כפית כמון.

  • 2 עגבניות פרוסות.

  • פלפל שחור ומלח.

מבשלים את העדשים וטוחנים. מזהיבים את הבצל, מוסיפים את השום, התבלינים והירק ומערבבים עם העדשים. מבשלים את התפו"א, מועכים, מוסיפים טחינה, שמן, פלפל שחור ומלח ומערבבים טוב. מחלקים את תערובת תפו"א לשתיים; ½ מהתערובת שמים בתבנית משומנת מעט ומשטיחים, שמים מעל את מילוי העדשים ומשטיחים, מוסיפים את החלק השני של תפו"א, מעל שמים פרוסות עגבניות, פלפל שחור ומלח, מכניסים לתנור על 180 מעלות, בערך לחצי שעה.

bottom of page