עוגיות תמרים
מצרכים לכ- 20 עוגיות גדולות:
לבצק:
½ 3 כוסות קמח כוסמין מלא.
¾ כוס שמן קוקוס.
1 שקית אבקת אפייה.
1 כף פשתן טחון מושרה בשלוש כפות מים עד לקבלת מרקם ג'ליטני.
¼ כוס מים.
¼ כוס סוכר קוקוס.
1 כפית תמצית וניל.
למלית:
½ חבילה תמרים מגולענים בוואקום ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים, קצוצים.
1 כוס אגוזי מלך טריים קצוצים גס.
לקישוט:
מעט אבקת סוכר קנים.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
לשים את כל חומרי הבצק ביד עד שהוא מתגבש למרקם אחיד. מחלקים לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעלה דק ככל האפשר.
קוצצים את התמרים לקוביות קטנות ושמים בקערה קטנה. מוסיפים 1-2 כפות מים רותחים עם מעט שמן ומערבבים עד לקבלת ממרח.
מורחים ממרח תמרים בשכבה אחידה על כל עלה ומפזרים אגוזי מלך. מגלגלים את הבצק לרולדה וחורצים חריצים אלכסוניים לאורך הרולדה. מעבירים לתבניות.
אופים את הרולדות כ- 20 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב בהיר.
מצננים מעט, פורסים את הרולדה לפי החריצים המסומנים ומפזרים אבקת סוכר קנים.