top of page

עוגיות תמרים

מצרכים לכ- 20 עוגיות גדולות:

לבצק:

  • ½ 3 כוסות קמח כוסמין מלא.

  • ¾ כוס שמן קוקוס.

  • 1 שקית אבקת אפייה.

  • 1 כף פשתן טחון מושרה בשלוש כפות מים עד לקבלת מרקם ג'ליטני.

  • ¼ כוס מים.

  • ¼ כוס סוכר קוקוס.

  • 1 כפית תמצית וניל.

למלית:

  • ½ חבילה תמרים מגולענים בוואקום ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים, קצוצים.

  • 1 כוס אגוזי מלך טריים קצוצים גס.

לקישוט:

מעט אבקת סוכר קנים.

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

  • לשים את כל חומרי הבצק ביד עד שהוא מתגבש למרקם אחיד. מחלקים לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעלה דק ככל האפשר.

  • קוצצים את התמרים לקוביות קטנות ושמים בקערה קטנה. מוסיפים 1-2 כפות מים רותחים עם מעט שמן ומערבבים עד לקבלת ממרח.

  • מורחים ממרח תמרים בשכבה אחידה על כל עלה ומפזרים אגוזי מלך. מגלגלים את הבצק לרולדה וחורצים חריצים אלכסוניים לאורך הרולדה. מעבירים לתבניות.

  • אופים את הרולדות כ- 20 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב בהיר.

  • מצננים מעט, פורסים את הרולדה לפי החריצים המסומנים ומפזרים אבקת סוכר קנים.

bottom of page