מרק עדשים וגריסים
מצרכים:
כף שמן זית או קוקוס
בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום כתוש
½ ראש סלרי קוביות
4 עלי סלרי קצוצים
כוס רצועות כרוב
2 פרחים של כרובית חתוכים לקוביות
2 עגבניות פרוסות
2 גזרים קוביות
1 קישוא קוביות
כוס עדשים
¾ כוס גריסים
½ כפית חוואיג'
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מזהיבים קלות את הבצל בשמן על אש בינונית, מוסיפים את העגבניות עד לריכוך. מנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את יתר החומרים, ¾ סיר מים, מגביהים את האש עד לרתיחה. מנמיכים את האש למשך ¾ שעה עם מכסה לא לגמרי סגור.