מרק ירקות עם שעועית, עדשים אדומות וגריסים
מצרכים:
1 בצל גדול רצועות.
3 גבעולי עלי סלרי קצוצים.
2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות.
½ ראש סלרי קוביות.
2 גזרים קוביות.
1 קישוא קוביות.
¼ כרוב קצוץ.
¾ כוס עדשים אדומות שטופות טוב.
1 כוס שעועית לבנה מבושלת.
½ כוס גריסי פנינה שטופים טוב.
2 כפות שמן זית או קוקוס.
1 כפית חוואג' למרק.
ס"מ ג'ינג'ר רצועות.
פלפל שחור ומלח.
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל, מוסיפים תבלינים ומערבבים.
מוסיפים עגבניות ומערבבים, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומחכים כ- 10 דקות עד שהעגבניות מגירות את כל הנוזלים.
מוסיפים מים רותחים בגובה חצי מהסיר, מגביהים את האש ומערבבים.
מוסיפים גריסים ועדשים, מנמיכים את האש לרבע שעה.
מוסיפים את הירקות, מערבבים, מגביהים את האש עד לרתיחה, מנמיכים את האש לרבע שעה.
מוסיפים את השעועית ואם יש צורך מוסיפים מים עד לגובה המצרכים, מערבבים, מגביהים את האש עד לרתיחה.