top of page

עוגיות שיבולת שועל

מצרכים:

  • 1 כוס שיבולת שועל

  • ½ כוס אגוזי פקאן או מלך או לוז קצוצים

  • ½ כוס שקדים קצוצים

  • ½ כוס צימוקים

  • ¼ כוס סוכר קוקוס

  • ½ כוס קמח מלא

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • ½ כפית סודה לשתייה

  • ¼ כוס שמן קוקוס

  • 2 כפות טחינה גולמית מלאה

  • 3 כפות סילאן

  • 1 כף חומץ

אופן ההכנה:

שמים בקערה את השיבולת שועל, אגוזים, שקדים וסוכר. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים. בקערה אחרת שמים את שמן הקוקוס, טחינה, סילאן וחומץ ומערבבים. משלבים לקערה אחת ומערבבים לעיסה אחידה (אם יבש יש להוסיף 2-3 כפות מים). בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי, לוחצים בין הידיים ומניחים בתבנית מרופדת במרחק 5 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל- 20-25 דקות. מוציאים מהתנור, מפרידים במרית ומקררים בתבנית.

bottom of page