top of page

טופו עם ירוקים ברוטב פלפלים

תבשיל מהיר, משהו בין קדרה לבין מוקפץ, שמקבל זריקת טעם בזכות ממרח פלפלים קלויים. את הקייל – כרוב העל הבריא

שהיום קל להשיג כמעט בכל מרכול, ניתן להחליף במנגולד למשל.

מצרכים ל 4-6 מנות:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו, חתוך לרצועות

  • 1-2 זוקיני, חצויים לאורך ופרוסים דק

  • 5-6 עלי קייל, קצוצים

  • 1 כרישה, פרוסה דק

  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

  • 1/4 כוס ממרח פלפלים קלויים – לא חריף

  • (אני השתמשתי ב"מוטי שף", אפשר להחליף באריסה או ממרח עגבניות מיובשות)

  • 1/4 כוס מים

  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת

  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי

  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן זית בסיר רחב. מטגנים את הכרישה והפלפל החריף במשך 2-3 דקות מעט להבה גבוהה, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את רצועות הטופו וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את הזוקיני והקייל הקצוץ ומערבבים.

  2. מוסיפים את ממרח הפלפלים ומתבלים בפפריקה מעושנת, מלח ופלפל. מוסיפים מעט מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים. מסירים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול.

bottom of page