top of page

דייסת דלעת וקוקוס

מצרכים:

  • חצי כוס דלעת צלויה בתנור או מבושלת ומנוקזת היטב מנוזלים

  • כף חמאת קוקוס / חמאת שקדים

  • כף קוקוס טחון

  • סטיביה נוזלית לפי הטעם

  • רבע כוס מים

  • רבע כפית תמצית וניל

  • רבע כפית (או יותר) קינמון

  • תוספות אפשריות: שברי שקדים / פקאן / אגוז מלך

אופן ההכנה:

  • מומלץ להכין דלעת בתנור יום לפני (טיפ- ניתן להכין כמות גדולה, למעוך ולהקפיא במגש קוביות קרח עם כיסוי כדי שיהיה זמין)

  • להכנת הדלעת בתנור חותכים אותה לקוביות, מערבבים בקערה עם כף או שתיים של שמן קוקוס לכדי כיסוי, ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות, על נייר אפייה, כ- 40 דקות או עד שהדלעת רכה לחלוטין.

  • ניתן גם להכין את הדלעת בסיר אידוי.

  • מערבבים את כל החומרים ומחממים בסיר קטן.

  • מעבירים לקערה ומפזרים למעלה את התוספות.

הערות:

  1. שחקו עם היחסים בין המרכיבים. זו דייסה, שום דבר לא יכול להשתבש.

  2. אם משתמשים בדלעת מאודה / מבושלת במים ולא אפויה יהיו בה יותר נוזלים, ואז ייתכן שלא יהיה צורך במים שבמתכון.

  3. אופציה נוספת במקום תיבול בווניל וקינמון – כפית לימון.

  4. לסוכרתיים מומלץ לאכול דייסה זו לא כדבר שבשגרה.

bottom of page