דייסת דלעת וקוקוס
מצרכים:
חצי כוס דלעת צלויה בתנור או מבושלת ומנוקזת היטב מנוזלים
כף חמאת קוקוס / חמאת שקדים
כף קוקוס טחון
סטיביה נוזלית לפי הטעם
רבע כוס מים
רבע כפית תמצית וניל
רבע כפית (או יותר) קינמון
תוספות אפשריות: שברי שקדים / פקאן / אגוז מלך
אופן ההכנה:
מומלץ להכין דלעת בתנור יום לפני (טיפ- ניתן להכין כמות גדולה, למעוך ולהקפיא במגש קוביות קרח עם כיסוי כדי שיהיה זמין)
להכנת הדלעת בתנור חותכים אותה לקוביות, מערבבים בקערה עם כף או שתיים של שמן קוקוס לכדי כיסוי, ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות, על נייר אפייה, כ- 40 דקות או עד שהדלעת רכה לחלוטין.
ניתן גם להכין את הדלעת בסיר אידוי.
מערבבים את כל החומרים ומחממים בסיר קטן.
מעבירים לקערה ומפזרים למעלה את התוספות.
הערות:
שחקו עם היחסים בין המרכיבים. זו דייסה, שום דבר לא יכול להשתבש.
אם משתמשים בדלעת מאודה / מבושלת במים ולא אפויה יהיו בה יותר נוזלים, ואז ייתכן שלא יהיה צורך במים שבמתכון.
אופציה נוספת במקום תיבול בווניל וקינמון – כפית לימון.
לסוכרתיים מומלץ לאכול דייסה זו לא כדבר שבשגרה.