ממרח חומוס
תבשיל מהיר, משהו בין קדרה לבין מוקפץ, שמקבל זריקת טעם בזכות ממרח פלפלים קלויים. את הקייל – כרוב העל הבריא
שהיום קל להשיג כמעט בכל מרכול, ניתן להחליף במנגולד למשל.
מצרכים:
חומוס לאחר השרייה של לפחות 24 שעות
בערך כוס טחינה גולמית מלאה
¼ כפית כמון
לימון ע"פ הטעם
מלח ע"פ הטעם
מעט סודה לשתייה
אופן ההכנה:
מרתיחים את החומוס בסיר מלא מים עם הסודה לשתייה
מנקים את הקצף שיוצא בעזרת כף עץ
לאחר כחצי שעה מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה עד לריכוך של החומוס (רואים שהקליפות נתלשות)
מכניסים את החומוס ושאר המרכיבים בתוספת כמה כפות מהמים של החומוס למעבד מזון וטוחנים עד למרקם הרצוי.