מוקפץ ירקות
מצרכים:
¼ כרוב
2 גמבה
3 גזר
3 עלים של סלרי
1 ראש פטרוזיליה בעונה
3 שיני שום
1 בצל
ס"מ ג'ינג'ר
3 גבעולי בצל ירוק
2 כפיות רוטב סויה
כפית שמן שומשום
כף שמן זית
2 כפיות רוטב צ'ילי או כפית דבש
½ לימון סחוט
¼ כפית קארי
פלפל שחור ומלח
אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות לרצועות דקות (מומלץ במנדולינה) ושמים בקערה, מחממים את השמן בווק, שמים את הג'ינג'ר והשום קצוצים, שופכים את כל הירקות ומקפיצים או מערבבים עם כף עץ, לאחר 2 דקות מוסיפים את הרטבים והתבלינים, מקפיצים או מערבבים עוד 10 דקות.