לימון כבוש

מצרכים:

  • 3 לימונים בינוניים

  • לימון סחוט טרי

  • כף שמן זית

  • מלח ופפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

שוטפים את הלימונים, מחוררים עם קיסם 2-3 חורים, מכניסים לסיר עם מים ומחממים עד לרתיחה. שופכים את המים ושוב מרתיחים עם מים חדשים. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומשאירים לעוד 5 דקות. מכבים את הגז, שופכים את המים ומשאירים לצינון. חותכים את הלימונים לפרוסות (לשמור את המיץ שיוצא כתוצאה מהחיתוך ולהחזירו לסיר), מכניסים לסיר עם שאר החומרים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות.