טופו עם ירוקים ברוטב פלפלים
תבשיל מהיר, משהו בין קדרה לבין מוקפץ, שמקבל זריקת טעם בזכות ממרח פלפלים קלויים. את הקייל – כרוב העל הבריא
שהיום קל להשיג כמעט בכל מרכול, ניתן להחליף במנגולד למשל.
מצרכים ל 4-6 מנות:
1 חבילה (300 גרם) טופו, חתוך לרצועות
1-2 זוקיני, חצויים לאורך ופרוסים דק
5-6 עלי קייל, קצוצים
1 כרישה, פרוסה דק
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1/4 כוס ממרח פלפלים קלויים – לא חריף
(אני השתמשתי ב"מוטי שף", אפשר להחליף באריסה או ממרח עגבניות מיובשות)
1/4 כוס מים
1/2 כפית פפריקה מעושנת
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן זית בסיר רחב. מטגנים את הכרישה והפלפל החריף במשך 2-3 דקות מעט להבה גבוהה, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את רצועות הטופו וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את הזוקיני והקייל הקצוץ ומערבבים.
מוסיפים את ממרח הפלפלים ומתבלים בפפריקה מעושנת, מלח ופלפל. מוסיפים מעט מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים. מסירים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול.