חצילים אפויים
מצרכים:
2 חצילים מקולפים וחתוכים
למרינדה:
3 כפות חומץ בלסמי
כף שמן זית
4 שיני שום, מעוכות
1 כף רוזמרין, קצוץ דק
קורט פלפל שחור
קורט אורגנו
1 כף רוטב סויה מסוג קיקומן / תמרי / שויו
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מערבבים את כל החומרים למרינדה בקערה שטוחה. משרים את החצילים במרינדה במשך 15-20 דקות. משמנים ב- 2 כפות שמן זית את תבנית האפייה. מעבירים את החצילים לתבנית. אופים את החצילים בתנור, בחום בינוני, במשך 15-20 דקות.