בטטות צליות מוגשות עם טחינה

January 1, 2017

דגש: בבטטות יש פחמימות שמעלות את רמת הסוכר בדם במתינות אך עדיין זו פחמימה ולכן מומלץ לאכול עד חצי בטטה בינונית לארוחה ולא בשילוב עם עוד פחמימות כמו דגנים וקטניות אלא בשילוב עם ירקות, דגים,  עוף ובשר.

 

מצרכים:

  • 1 כוס מלח גס.

  • 4 בטטות בקליפתן, שטופות היטב.

  • ¾ כוס טחינה גולמית מלאה.

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס.

  • ¼ כוס שמן זית.

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות. מפזרים בתבנית קטנה את המלח הגס ומניחים את הבטטות על המלח. אופים כשעה וחצי עד שהבטטות רכות מאוד. מעבירים בזהירות לצלחת הגשה.

  2. עושים חריץ לאורך כל בטטה. פותחים את החריץ לצדדים, כדי לקבל צורה של סירות. יוצקים לתוך הבטטות את הטחינה. מטבלים במלח גס ופלפל ומזליפים את שמן הזית.

Please reload

  • Facebook Clean Grey

עיקבו אחרי:

© 2016 כל הזכויות שמורות - תמיר גרבי - נטורופת ND | מומחה לתזונה ואורח חיים בריא

  • mzl_yvdefagt_edited
  • Facebook Social Icon