בטטות צליות מוגשות עם טחינה

דגש: בבטטות יש פחמימות שמעלות את רמת הסוכר בדם במתינות אך עדיין זו פחמימה ולכן מומלץ לאכול עד חצי בטטה בינונית לארוחה ולא בשילוב עם עוד פחמימות כמו דגנים וקטניות אלא בשילוב עם ירקות, דגים, עוף ובשר.

מצרכים:

  • 1 כוס מלח גס.

  • 4 בטטות בקליפתן, שטופות היטב.

  • ¾ כוס טחינה גולמית מלאה.

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס.

  • ¼ כוס שמן זית.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות. מפזרים בתבנית קטנה את המלח הגס ומניחים את הבטטות על המלח. אופים כשעה וחצי עד שהבטטות רכות מאוד. מעבירים בזהירות לצלחת הגשה.

  2. עושים חריץ לאורך כל בטטה. פותחים את החריץ לצדדים, כדי לקבל צורה של סירות. יוצקים לתוך הבטטות את הטחינה. מטבלים במלח גס ופלפל ומזליפים את שמן הזית.