תבשיל שעועית מש בקארי
מצרכים:
1 כוס שעועית מש מושרית למשך 5 שעות.
¼ כוס שמן זית או קוקוס.
1 בצל קצוץ דק.
3 שיני שום קצוצות.
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות.
3 גבעולי סלרי בהירים, קצוצים.
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ.
1 כפית זרעי חרדל.
מלח, פלפל שחור גרוס.
1 כפית קארי.
כורכום, כמון (לפי הטעם).
1 כפית פפריקה מתוקה.
2 עגבניות קצוצות.
½ כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצות.
אופן ההכנה:
מסננים את השעועית.
מחממים בסיר כבד את השמן, מוסיפים את כל הירקות פרט לעגבניות ומטגנים 10 דקות. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים 3 דקות.
מוסיפים את השעועית ואת העגבניות, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהשעועית רכה והרוטב סמיך. מכבים.
מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.