דאל נזיד עדשים

מצרכים:

  • כף שמן קוקוס וכף שמן זית או רק שתי כפות שמן זית

  • 1 בצל בינוני קצוץ

  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות

  • 1 כוס עדשים כתומות שטופות

  • 3 שיני שום

  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד

  • 1 כפית זרעי כוסברה

  • ½ כפית כורכום

  • 1 כפית מלח ( רק לאחר הרתיחה)

  • ½ 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בחום בינוני. קולים את זרעי הכמון, מוסיפים בצל ומאדים עד שנהיה שקוף. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומערבבים דקה. מוסיפים את שאר התבלינים, העדשים והעגבנייה

ומערבבים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים, מנקים את הקצף, מוסיפים מלח ומבשלים כחצי שעה.

מגישים מעל אורז חם.