תבשיל בטטה
מצרכים:
2 כפות שמן זית/קוקוס
בצל גדול חתוך לרצועות
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים
כוס עדשים
½ כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה ורבע חריפה
פלפל שחור ומעט מלח
אופן ההכנה:
מזהיבים מעט את הבצל בשמן על אש בינונית, מוסיפים את הסלרי ומערבבים במשך 1-2 דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מנמיכים את האש ומוסיפים את הדלעת, את העדשים, את הבטטה (בסדר הזה). מוסיפים כוס מים ומגביהים את האש עד לרתיחה ואז מנמיכים. משאירים בערך ¾ שעה או עד לריכוך הבטטה. בין לבין לנענע קלות את הסיר כדי שכל התבשיל יספוג את התבלינים.