סלט חם של מאש, תרד ועגבניות שרי
4 מנות, 25 דקות בישול, 10 דקות הכנה
½ 1 כוסות גרגירי מאש.
4 כפות שמן זית.
1 בצל קצוץ.
2 שיני שום קצוצות.
2 כוסות עגבניות שרי חצויות.
מלח ופלפל שחור טחון טרי.
2 כוסות עלי תרד.
להגשה:
כף טחינה לכל מנה.
מבשלים מאש 20-25 דקות במים רותחים (א 10 דקות אם היא מונבטת) לריכוך. מסננים.
מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל ושום עד לריכוך. מוסיפים את המאש ועגבניות שרי, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים 2-3 דקות על להבה גבוהה.
מכבים את האש, מוסיפים תרד ומערבבים כדי שיתרכך מהחום.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר ומוסיפים טחינה.
גיוון: ניתן לזלף מעט חומץ בלסמי בהגשה וניתן להחליף את התרד בכמות זהה של עלי מנגולד.